Voorbereiding...

De organisatoren beginnen in januari al met de eerste voorbereidingen. Vaak komt dit op niks anders uit dan een gezellig avondje mannen onder elkaar met veel drank. Na een paar keer “vergaderd” te hebben staat er nog weinig op papier. April nadert snel, dus de eerste zweetdruppels beginnen te komen. Uiteindelijk komen er een paar goeie ideeën. Wij proberen u in dit verhaal te vertellen hoe onze mozaïek tot stand komt.

Idee bedenken

Het idee bedenken begint meestal ergens in januari. We komen dan met de organisatie bijeen en gaan wat bedenken. Meestal gaan hier een paar avondjes overheen en dan hebben we een idee. Vaak komen de ideeën via de krant of andere media. Hier is een voorbeeld van hoe het start, alle andere voorbeelden zijn weggehaald ivm portret rechten.

Terug

Materiaal zoeken

Dan gaan we materiaal zoeken voor de tekenaar. Dit wordt meestal vanaf internet afgehaald. Het is niet voor niets de belangrijkste media bron aan het worden. Soms heb je aan een foto van een kop genoeg maar er zijn ook jaren geweest dat we meerdere koppen maakten.

Terug

De tekening

De tekening besteden we uit. Zelf hebben wij niet iemand in ons team zitten die knap kan tekenen dus dan maar een echte tekenaar zoeken. Vaak is dit 1 van de belangrijkste stappen van het werkstuk.

Terug

De bouw van de constructie

Nadat de tekening klaar is gaan we hem uit uitvergroten en uitprinten. Tegenwoordig doen we dat op een kleurenprinter en dan plakken we de papieren aan elkaar. Daarna worden de tekeningen uitgezaagd op een houten plaat en komt daar tempex tegenaan gelijmd. De constructie volgt hierna en wordt geheel gebouwd zonder tekening. Dit is ook niet nodig want je bouwt het toch maar 1 keer op.

Terug

Het prikken

Het prikken doen we in de week voordat de opening is. Er wordt dan van zondagavond tot vrijdagnacht geprikt. Dit is een gezellige bezigheid omdat er uiteraard een tap met bier bij staat. Vrijdagmiddag begint ook een team met de opbouw van het werkstuk en ligt het in de bedoeling dat we om ongeveer 12 uur klaar zijn. Bij het prikken komt het er kort weg op neer dat er twee bloemen op een speld wordt gestoken en die wordt op zijn beurt weer in het tempex geprikt. 

Terug

De opbouw

Dit kan een spectaculaire gebeuren zijn. Meestal staat de straat vol met mensen die willen kijken wat er komt. Die hier getoonde foto's tonen de achterkant van het ontwerp "Mobiele telefoon, hoezo izi". Dit is gebouwd in een oprit van een garage onder een huis. De totale hoogte kwam in de buurt van de 10 meter.

Terug

Feest in de prikschuur

Hier is het uiteindelijk allemaal om te doen. De gezelligheid onder elkaar. Zoals U kunt zien hebben we vele bekende en minder bekende limmers verzamelt om het werkstuk tot een goed einde te brengen. Ook deze avond ging het weer tot in de late uurtjes door.

Terug

BBQ als afsluiting

Op 20 juni 2004 hadden we weer eens een BBQ avond van de prikploeg. Het was uitermate gezellig en de nodige flesjes bier zijn ook weer genuttigd.

Terug

De pers

Leuk is het als je de krant haalt met je ontwerp. In het verleden hebben we eens een keer op de website van "Blik op de weg" gestaan en zoals de kranten knipsels hier tonen in het blaadje van de ing-bank. Ook zijn we in een aflevering van kopspijkers geweest in 2003

Terug